شروع پخش «همآهنگ» با محوریت سرود از افق و نسیم/ مسابقه‌ای برای شناخت ظرفیت‌های بومی و منطقه‌ای

آوریل 29, 2023 0 Comments

برنامه تلویزیونی«همآهنگ» با محوریت سرود تولید و پخش آن بتازگی از شبکه های افق و نسیم شروع شده است.

شروع پخش «همآهنگ» با محوریت سرود از افق و نسیم/ مسابقه‌ای برای شناخت ظرفیت‌های بومی و منطقه‌ای

به گزارش خبرنگار موسیقی همایش های زعفران، سرود از جمله ابزارهای مهم هنری است که پس از انقلاب رشد و گسترش یافت و توانست خدمتی بزرگ به موسیقی ایران بکند. در مرور تاریخچه سرود به اتفاقات جالبی برمی‌خوریم که رد آن را می‌توان در جبهه‌ها، جشن‌های سالگرد پیروزی انقلاب و … دید. زنده یاد اسفندیار قره‌باغی شاعر، آهنگساز و خواننده سرودهای انقلابی بارها تاکید کرده بود:« سرودهای انقلابی در دوران دفاع مقدس نقش سازنده‌ای داشت و آذوقه‌ای برای روح رزمندگان در آن شرایط سخت و طاقت فرسا بود.» او همچنین جمله ای معروف دارد: «مقام معظم رهبری از جمله مشوقان سرودهای انقلابی هستند و معتقدند که اگر موسیقی به صورت علمی تهیه شود از ابتذال رهایی پیدا می‌کند.» *عنایت مقام معظم رهبری به مقوله سرود فصل‌الخطاب این هنر، عنایت مقام معظم رهبری نسبت به سرود است. یکی از مشهورترین روایت‌ها از دیدگاه رهبر انقلاب در کتاب «مادر برام قصه بگو» روایت شده که شرحی است از علاقه رهبر معظم انقلاب که در آن زمان رئیس‌جمهور بودند به اجراهای گروه سرود آباده. ایشان زمینه اجرای این گروه در محضر امام خمینی (ره) را فراهم می‌آوردند و این گونه نگاه‌ها بیش از پیش به سرود معطوف می‌شود و همچنین زمینه فعالیت دوباره موسیقی بوجود می‌آید.

در سال‌های اخیر دستگاه‌های مختلف فرهنگی پی برده‌اند باید ساختار و محتوای سرودها منطبق با نیاز روز و ذائقه نسل جدید باشد. از این رو اثری مثل «سلام فرمانده» دارای مشخصه‌هایی است که در جامعه فراگیر می‌شود. تحسین رهبر انقلاب از این سرود و نیز پیامی که سال پیش برای نخستین جشنواره سرود فجر ارسال کردند، گویای اهمیت این هنر است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی به آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی و بین‌المللی سرود فجر، بر زبده‌گزینی در شعر، صدا و آهنگ در سرودها و انتخاب موضوعات اسلامی، انقلابی و ملی تأکید کردند.   پیرو این اهمیت، مسابقه «همآهنگ» از شهریور ۱۴۰۰ کلید خورد. این مسابقه محصول موسسه ماوا، زیر مجموعه سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که در سال‌های اخیر فعالیتی مستمر در تولید نماهنگ داشته است. *برنامه‌ای معطوف به دیده شدن گروه‌های سرود شهرستانی «همآهنگ» فرصت مهمی برای گروه‌های سرود در سراسر کشور است تا استعداد خود را نشان دهند. سازندگان بجای این که بر تهران متمرکز شوند و از مهمان‌ها برای حضور در یک استودیوی متمرکز دعوت کنند، به نقاط مختلف کشور رفته‌اند تا میزبان گروه‌های مختلف سرود شوند.

این اتفاق امکانی بوجود آورده تا ظرفیت‌های بومی و منطقه‌ای استان‌ها در قاب مسابقه «همآهنگ» قرار گیرد. اعضای هیئات انتخاب پیش از هر اجرا، با گروه‌ها همراه می‌شوند و از این طریق جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری مناطق مختلف در قالب یک آیتم به نمایش در می‌آید. *تغییر نگرش در مورد تنوع سرود احتمالا برای بینندگانی که با فعالیت مستمر گروه‌های سرود بیگانه هستند، تماشای مسابقه «همآهنگ» می‌تواند با تنوع همراه باشد. در این برنامه شاهد اجراهایی هستیم که غالب آن‌ها دارای سطح کیفی بالایی از نظر محتوا، ساختار و شیوه اجرا هستند. مهم‌تر این که این مسابقه می‌تواند نگرش درباره هنر سرود را تغییر دهد؛ چرا که عده‌ای گمان می‌کنند سرود صرفا درون مایه مذهبی دارد. حال آن که برخی گروه‌های شرکت کننده در «همآهنگ» سراغ موضوعات ملی – بومی رفته‌اند که دربرگیرنده وصف ایران، خلیج فارس، استان مازندران و … است. *مشارکت دختران در قالب هنر سرود اتفاق خوب دیگر این مسابقه، اجرای گروه‌ها با گویش و لباس‌های محلی است که جشنواره‌ای از فرهنگ‌های جذاب ایران زمین را رقم می‌زند. حضور گروه‌های سرود دختران دیگر امتیاز این برنامه است که خود عامل مهمی برای تغییر نگرش‌ها نسبت به فعالیت بانوان در عرصه‌های مختلف محسوب می‌شود و پاسخی عملی علیه نگرشی منفی است که دشمن به آن می‌دمد. بر اساس چند قسمت پخش شده می‌توان به این نتیجه رسید که سرود، هنری پویا در کشور است تا جایی که دور افتاده‌ترین مناطق در این امر فعال هستند و از قضا استعدادی شگرف در این زمینه دارند.  امیریل ارجمند (بازیگر، آهنگساز و خواننده)، فلورا سام (بازیگر، نویسنده و کارگردان)، عباس غزالی (بازیگر) و اشکان کمانگری (خواننده) به عنوان اعضای هیأت انتخاب حضور دارند. 

یادآور می شود مرحله مقدماتی مسابقه «همآهنگ» روزهای چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه ساعت ۲۲ از شبک افق و روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه ساعت ۲۳ از شبکه نسیم پخش می‌شود. این برنامه تلویزیونی در ۱۰ نقطه ایران میزبان شرکت کننده‌ها بوده است. پایان پیام/

دیدگاهتان را بنویسید