ریزش سنگ؛ معضل همیشگی روزهای بارانی جاده کندوان

پس از هر بار بارش برف و باران شاهد حوادث مختلفی در جادههای کوهستانی بهویژه محور کندوان استان مازندران هستیم که این موضوع نگرانیهایی را به وجود آورده است.
به گزارش همایش های زعفران از مازندران، باران لطافت و سرزندگی خاصی به طبیعت میبخشد ولی در جاده کندوان باران با حادثه و سنگ همراه است. هر باری که هشدار بارش در استان صادر شد، نشد احتمال ریزش سنگ آن هم در محور کندوان از قلم بیفتد. با هر بار بارش برف و باران شاهد اتفاقات و حوادث مختلفی در جادههای کوهستانی بهویژه محور کندوان هستیم که این موضوع نگرانیهایی را هم به وجود آورده است. باران سنگ بعد از بارش در این محور تاکنون قربانیهای مختلفی گرفته است که اهمیت حل این نواقص جادهای را بهویژه باتوجه به حجم بالای ترافیک در این محور دوچندان کرده است. درحالی طی ماههای گذشته بازدیدی باحضور مسؤولان کشوری در ارتباط با حل این مشکل داشتیم و قرار بود اتفاقاتی بیفتد که با گذشت ماهها خبری از آن نشد. مسؤولان در ارتباط با پایان دادن به مشکل ریزش و رانش در جادههای شمال که پذیرای مسافران زیادی از اقصی نقاط کشور است، قولهایی دادند که باتوجه به حجم بالای تردد در این اتفاقات تسریع صورت گیرد تا دیگر بیش از این شاهد جانباختن هموطنانمان نباشیم. البته در جدیدترین خبرها اعلام شده دلیل اینکه کندوان آبستن حوادث است این بوده عمر این جاده به پایان رسیده است و باتوجه به قدمت بالای جاده باید در این زمینه تصمیمگیری شود. موضوع دیگر اینکه تردد بالای خودروها، سنگهای بالادست در حاشیه این محور به حرکت در آورده و همواره احتمال ریزش کوه و سنگ از بالا به پایین و کف جاده وجود داشته و دارد.
*ضرورت اختصاص اعتبارات ملی محمد احمدی فرمانده پلیس راه کندوان در اینباره اظهار کرد: باتوجه به عمر محور کندوان و همچنین مشکلات مربوط به ریزش و رانش، باید تمهیدات لازم دربرابر حوادث اندیشیده شود. وی افزود: همچنین باتوجه به اینکه بخش زیادی از کاربران این محور غیربومی هستند و آشنایی زیادی با این جاده ندارند اهمیت توجه به مسائل و حل آن ضرورت دارد. فرمانده پلیس راه کندوان با تاکید بر اینکه توجه به زیرساختهای کندوان ضرورت دارد، خاطرنشان کرد: توجه به این مهم مستلزم اختصاص اعتبارات ملی است. احمدی با بیان اینکه درباره مشکل ریزش و رانش طرح لق گیری سنگها در ارتفاعات محور در دستور کار قرار دارد، یادآور شد: تمام اهتمام بر این بوده با برنامهریزیهای کوتاهمدت، میان مدت و طولانی مدت مشکلات این محور برطرف شود.
* کندوان؛ مستعد ریزش سنگ حسینعلی محمدی مدیرکل مدیریت بحران مازندران نیز درباره پیگیری مشکلات محور کندوان، اظهار کرد: این محور باتوجه به شرایط توپوگرافی مستعد ریزش سنگ است. وی با اشاره به ناپایداری سنگها بهویژه در ارتفاعات محور، افزود: باتوجه به اهمیت برنامه جامع کارگروه ایمنسازی و پایدارسازی طی برنامه زمانبندی اقدامات اولیه و تثبیتی را بایدانجام دهد که برنامه زمانبندی درحال تهیه است. مدیرکل مدیریت بحران مازندران با اشاره به بازدید مسؤولان کشوری از محور کندوان ، گفت: طی این بازدید قرار بود اتفاقاتی بیفتد که طی هفته جاری در ارتباط با پیگیری قولها مکاتبات لازم را خواهیم داشت.
* احتمال رانش در منطقه سیاهبیشه مهدی صفایی رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستان چالوس نیز درباره مشکلات محور کندوان، اظهار کرد: طی بازدید انجام شده از محدوده سیاهبیشه محور کندوان با ترکهایی مواجه شدیم که احتمال رانش در این محدوده وجود خواهد داشت. وی افزود: باتوجه به بازدید به عمل آمده اجرای فنس سوییسی را خواهیم داشت که مقرر شد برآوردهای لازم در این زمینه انجام شود.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستان چالوس بیان کرد: بحث انجام عملیات لقگیری را هم به مدت ۶ روز خواهیم داشت که طی این مدت تاثیر قابل توجهی برای جلوگیری از این مشکل داشت؛ چراکه در مناطقی که لقگیری انجام شد شاهد بروز حوادث نبودیم. پایان پیام/۸۶۰۳۴/غ